Energiezuinig zwemmen met Doehetzelf-biozwemvijvers

18/04/2023

Duurzaam en efficiënt: energiezuinig zwemmen met Doehetzelf-biozwemvijvers

Zwemmen is niet alleen leuk, het is ook gezond en ontspannend. Maar het is ook een activiteit die energie kan verbruiken. Bij Doehetzelf-biozwemvijvers vinden we het belangrijk om duurzaam en efficiënt te werken. Daarom is energiezuinigheid een topprioriteit voor ons bedrijf. In dit blogartikel gaan we dieper in op hoe we deze principes toepassen bij onze zwembaden en zwemvijvers, en stellen we enkele van onze producten voor die helpen bij het verminderen van het energieverbruik.

Filtratiepomp

Een van de belangrijkste componenten van een zwembad of zwemvijver is de filtratiepomp. Onze frequentie gestuurde pomp past zich aan op basis van de hoeveelheid gebruikers, de duur van het gebruik en de hoeveelheid vervuiling. Dit betekent dat de pomp minder energie verbruikt wanneer er minder activiteit is en dat er geen onnodige energie wordt verspild. Tijdens de installatie minimaliseren we de weerstand zodat het verbruik nog meer wordt verminderd. Het energieverbruik is eenvoudig af te lezen op het scherm van de pomp. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten kunnen genieten van hun zwembad of zwemvijver zonder zich zorgen te maken over hun energierekening.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een essentieel onderdeel van elk energiezuinig zwembad. Bij Doehetzelf-biozwemvijvers overdimensioneren we elke type waterpomp met minstens 30%. Dit betekent dat je de extra kost van een zwaardere warmtepomp bijna meteen terugverdient omdat de pomp wel tot 45% minder energie verbruikt. Bovendien zorgen we ervoor dat de warmtepomp op de juiste plaats wordt geïnstalleerd, zodat het rendement met 30% toeneemt. Op die manier kunnen onze klanten genieten van een aangename temperatuur in hun zwembad zonder zich zorgen te maken over hun energierekening.

Aquadeck poolcover

Een zwembadafdekking met solar lamellen, zoals onze Aquadeck poolcover, is een uitstekende manier om energie te besparen en het zwemseizoen te verlengen. De lamellen houden het water warm, wat betekent dat je het zwembad langer kunt gebruiken zonder extra energie te verbruiken. Bij Doehetzelf-biozwemvijvers bieden we zowel inbouw- als opzetcovers aan.
cornelis werf viane (2)

Conclusie

Een duurzame aanpak van een zwembad is niet enkel goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Door te kiezen voor energiezuinige pompen en het gebruik van zwembadafdekkingen kan je al snel besparen op je energierekening. Bij Doehetzelf-biozwemvijvers zijn we ons hier bewust van en daarom werken we enkel met duurzame oplossingen. Zo kan je op een verantwoorde manier genieten van je zwembad en tegelijkertijd de impact op het milieu beperken. Neem gerust contact met ons op om te bespreken welke duurzame oplossingen het best passen bij jouw zwembad.

18/04/2023 08:04

Bekijk alle blogberichten

Geniet
deze zomer nog
van uw eigen
Bio zwembad

Laat ons uw droom werkelijkheid maken. Met ons vakmanschap en expertise op het gebied van biologische zwembaden kunt u zorgeloos genieten van een kristalhelder en natuurlijk zwembad zonder chemicaliën. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden voor uw eigen Bio zwembad op maat.
vraag online uw
offerte
        telefonisch bespreken?
bel ons