ZWEMVIJVER


Een zwemvijver is een waterpartij die u in de zomer kan gebruiken om in te zwemmen. De rest van het jaar is uw zwemvijver een prachtige waterpartij met een natuurlijk karakter. De planten en lava zullen zorgen voor een eerste zuivering. Afhankelijk van welk type zwemvijver u kiest kan er al dan niet een externe filterinstallatie gekoppeld worden aan uw zwemvijver.

Het gebruik van een externe filterinstallatie zal ervoor zorgen dat uw water een betere (visuele) kwaliteit zal krijgen en dat het onderhoud minder tijdrovend zal zijn.

 

Indien uw voorkeur uitgaat naar een zwemvijver dan moet u zichzelf een paar belangrijke vragen stellen:

 

Wil u de zwemvijver kunnen verwarmen nu of later?

 

Hoe helder en zuiver moet uw zwemwater zijn?

 

Hoeveel tijd wil u spenderen aan onderhoud?

 

Wat is uw budget?

 

Afhankelijk van uw antwoorden op deze vragen kan u een keuze maken voor welk type zwemvijver het best bij u past, hieronder worden de verschillende types uitgebreid uitgelegd.

 

Als u langs komt in onze prachtige demotuin kunnen wij samen kijken welk type zwemvijver het beste bij u past!!

 

Inbegrepen


Door u te voorzien

Een zwemvijver siert uw tuin in zijn pure eenvoud. Een klassieke zwemvijver is de meest natuurlijke manier van zwemmen, er worden geen producten toegevoegd. Het water is heel helder en zacht om in te zwemmen. Bij een klassieke zwemvijver laten wij de natuur zijn werk doen. Hou er wel rekening mee dat een klassieke zwemvijver pas op zijn best zal zuiveren na 3 a 4 jaar. Geduld is hier dus aan de orde.

 

Het water van een klassieke zwemvijver wordt gezuiverd door een helofytenfilter, er is als het ware een samenwerking tussen de planten, lava en het bacterieleven die aanwezig zijn in de filterzone. Het enige nadeel van een klassieke zwemvijver is dat u rekening dient te houden met algengroei (groene aanslag) en bio-film (slijm dat zorgt voor gladde wanden en bodem). Een klassieke zwemvijver kan u dan ook niet gaan verwarmen via een warmtepomp omdat dit net de groei van algen zal versterken.

 

Een waterpartij in de tuin is altijd rustgevend en past perfect in elke tuin. In de zomer kan u genieten van een heerlijke verfrissende duik maar ook de rest van het jaar straalt uw zwemvijver een oase van rust uit. Denk maar aan de natuurlijke habitat die zich zal vormen rond de vijver van talrijke diertjes

 

Bij dit type zwemvijver bieden wij u de mogelijkheid om eerst te starten met eenklassieke zwemvijver met algen en biofilm maar met de mogelijkheid om later upte graden naar een zwemvijver pura. Het enige wat u hiervoor nodig hebt is eenklein bijgebouw of tuinhuisje. U krijgt van ons een lat en een plannetje om deleidingen te plaatsen en dan komen wij de installatie afwerken zodat u later nogsteeds uw zwemvijver glashelder kan maken. Indien u later overschakelt naar eenzwemvijver pura kan u zelfs uw zwemvijver gaan verwarmen. Indien u voor dittype van zwemvijver kiest kan u ook perfect reeds een uv lamp plaatsen waardoorde algengroei zal verminderd worden. u kan ook reeds kiezen voor een pomp metvariabele snelheid die opgesteld wordt in het bijgebouw… deze pomp zal veelminder verbruiken en u de mogelijkheid geven om steeds op de hoogte te blijvenvan uw actuele energiekost.

Bij een zwemvijver pura wordt het water continu gemonitord, gecontroleerd en bijgestuurd waar nodig. De planten en de lava hebben nog steeds hun functie enzullen samen met een externe ingenieuze filterinstallatie zorgen voorglashelder drinkbaar water. Uiteraard gebeurt ook deze filtratie 100%chloorvrij zoals jullie van ons gewoon zijn.

Eenzwemvijver pura kan u ook perfect gaan verwarmen tot 28 °.

 

Het purasysteem kan ook perfect gebruikt worden voor een bestaande zwemvijver met algenom te bouwen naar een glashelder zwemvijver