ZWEMVIJVER


Een zwemvijver is een waterpartij die u in de zomer kan gebruiken om in te zwemmen. De rest van het jaar is uw zwemvijver een prachtige waterpartij met een natuurlijk karakter. De planten en lava zullen zorgen voor een eerste zuivering. Afhankelijk van welk type zwemvijver u kiest kan er al dan niet een externe filterinstallatie gekoppeld worden aan uw zwemvijver.

Het gebruik van een externe filterinstallatie zal ervoor zorgen dat uw water een betere (visuele) kwaliteit zal krijgen en dat het onderhoud minder tijdrovend zal zijn.

 

Indien uw voorkeur uitgaat naar een zwemvijver dan moet u zichzelf een paar belangrijke vragen stellen:

 

Wil u de zwemvijver kunnen verwarmen nu of later?

 

Hoe helder en zuiver moet uw zwemwater zijn?

 

Hoeveel tijd wil u spenderen aan onderhoud?

 

Wat is uw budget?

 

Afhankelijk van uw antwoorden op deze vragen kan u een keuze maken voor welk type zwemvijver het best bij u past, hieronder worden de verschillende types uitgebreid uitgelegd.

 

Als u langs komt in onze prachtige demotuin kunnen wij samen kijken welk type zwemvijver het beste bij u past!!

Vanaf € 8.500 (incl. BTW)

Inbegrepen


Door u te voorzien

Een zwemvijver siert uw tuin in zijn pure eenvoud. Een klassieke zwemvijver is de meest natuurlijke manier van zwemmen, er worden geen producten toegevoegd. Het water is heel helder en zacht om in te zwemmen. Bij een klassieke zwemvijver laten wij de natuur zijn werk doen. Hou er wel rekening mee dat een klassieke zwemvijver pas op zijn best zal zuiveren na 3 a 4 jaar. Geduld is hier dus aan de orde.

 

Het water van een klassieke zwemvijver wordt gezuiverd door een helofytenfilter, er is als het ware een samenwerking tussen de planten, lava en het bacterieleven die aanwezig zijn in de filterzone. Het enige nadeel van een klassieke zwemvijver is dat u rekening dient te houden met algengroei (groene aanslag) en bio-film (slijm dat zorgt voor gladde wanden en bodem). Een klassieke zwemvijver kan u dan ook niet gaan verwarmen via een warmtepomp omdat dit net de groei van algen zal versterken.

 

Een waterpartij in de tuin is altijd rustgevend en past perfect in elke tuin. In de zomer kan u genieten van een heerlijke verfrissende duik maar ook de rest van het jaar straalt uw zwemvijver een oase van rust uit. Denk maar aan de natuurlijke habitat die zich zal vormen rond de vijver van talrijke diertjes

 

Wilt u een zwemvijver waar u minder onderhoud aan heeft, een zwemvijver die u wel kan verwarmen en toch nog in natuurlijk zacht water kan vertoeven? Dan kan u kiezen voor onze improved zwemvijver .Door middel van een externe filterinstallatie en toevoeging van zorgvuldig gekozen producten zal de algengroei en bio-film aanzienlijk verminderen. Naast de plantenfilter wordt het bad ook nog voorzien van een unieke mechanische filtering. Alle technieken hebben bovendien een basisautomatisering wat ervoor zorgt dat u veel minder onderhoud zal hebben. Zoals altijd gaan wij zowel de filterinstallatie als de warmtepomp oversizen zodat het energieverbruik van onze zwemvijvers drastisch naar beneden zal gaan.

 

Door al deze aanpassingen kan u uw zwemvijver verwarmen en hoef je niet in te boeten aan waterkwaliteit. Ook heb je geen risico op schimmels of ziektes, en verleng je je zwemseizoen aanzienlijk.

 

Het bad is voorzien van een stofzuigaansluiting waardoor u met een stofzuiger de bodem kan reinigen. Met een borstel kan u de wanden proper maken.

Bij een ultimate zwemvijver gaan we de kwaliteit van het water naar een nog hoger niveau brengen.

 

Een ultimate zwemvijver is een full option-versie van het improved model. Het werkt met het meest geperfectioneerde en innovatieve waterbehandelingssysteem. De ontsmetting van het water van de zwemzone gebeurt volledig chloorvrij. Bij dit systeem krijgen algen en biofilm geen schijn van kans. Door een nano-filtratie is het water zo helder als kristal. De mechanische filtering en waterbehandeling is bovendien volledig automatisch.

 

Een ultimate zwemvijver kan voorzien worden van een robot die alle onderhoud van uw zwem-zone zal doen en ervoor zal zorgen dat de bodem en wanden van de zwemzone altijd mooi proper zijn  !

De zwemvijver de luxe is als het ware een basic zwemvijver waar je achteraf aan kan verder bouwen om te komen tot een hybride zwemvijver of een bio -zwembad.

Dit type van zwemvijver werd speciaal door ons ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vele vragen die wij krijgen van klanten om te kunnen starten met een goedkoop systeem dat achteraf kan verbeterd worden.

U start als het ware met een klassieke zwemvijver maar wel al met de nodige voorzieningen om later te kunnen upgraden naar een betere waterkwaliteit en ook de mogelijkheid te krijgen om achteraf toch uw water te kunnen verwarmen.

Uniek systeem